Chlorella

Chlorella

w Antyrakowe/Cholesterol/Odporność

ChlorellaKorzyści zdrowotne

Chlorella to słodkowodna, jednokomórkowa alga, która rośnie w słodkiej wodzie. Wzmacnia układ odpornościowy i pomaga zwalczać infekcje. Pomaga leczyć wrzody, zapalenie okrężnicy, uchyłkowatość i chorobę Leśniowskiego-Crohna. Jest również stosowany w leczeniu zaparć, fibromialgii, wysokiego ciśnienia krwi i wysokiego poziomu cholesterolu. Stosowana jest jako dodatek uzupełniający podczas radioterapii raka. Jest także pożywieniem bogatym w składniki odżywcze, które zawiera 60% białka, 18% aminokwasów oraz różne witaminy i minerały.

Chlorella dostarcza wszystkich niezbędnych w diecie aminokwasów w doskonałych proporcjach. Jest także źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, które są niezbędne do wielu ważnych funkcji biochemicznych, w tym równowagi hormonalnej. Zawiera również wysoki poziom chlorofilu, beta-karotenu i RNA/DNA. W chlorelli znajduje się ponad 20 witamin i minerałów, w tym żelazo, wapń, potas, magnez, fosfor, prowitamina A, witaminy C, B1, B2, B2, B5, B6, B12, E i K, biotyna, inozytol, kwas foliowy oraz witaminy C, E i K .

Tags: